zondag 1 juni 2014

Het is een drama, en waarom???


 Hier bij kopie van Face book van vandaag.         Ik heb sinds vanmorgen op papier (face book)van de eigenaar PRA teef (voorlopig niet vrij, duidelijk beeld van PRA lijder)dat met behulp van een fokker de dekking is gedaan. Als ik namen gaat noemen en de teef zou leeg zijn, dan kunnen ze keihard vermelden dat er nooit geen dekking is geweest. Als er evt pups komen dan kan je naam en toenaam geven, dan staan de ouders op de stambomen. En dan kan men gezondheidsverklaring van de RvB over deze hond er naast leggen. Willen ze de bewuste teef vrij hebben dan moeten ze verplicht naar het ECVO panel gaan in Utrecht. Dan maken plm 6 tot 8 gediplomeerde ECVO artsen uit of de hond vrij wordt verklaard of definitief PRA lijder wordt verklaard, dus PRA niet vrij.


Wilma van Zwam schreef.
 Mochten er wel pups komen, is het niet zeker of de nieuwe eigenaren die voor het eerst een Saarloos hebben, dat weten hoe ze dat moeten lezen

      
Bertus Strijk  schreef.
Maar Wilma als er nu al met de bewuste fokker die met samenwerking met de eigenaar niet vrij gegeven teef via facebook met mij op 26 april een lange chat wisseling discussie heeft gehouden om dat ze vond dat de uitslag Teef bij NVSWH niet echt grote kanshebber is, en ik haal verschillende voorbeelden uit het verleden er bij waar ze bij betrokken was met dat soort uitslagen die allemaal definitief PRA lijders waren, en dan wordt er toch via haar begeleiding gedekt, en met een uitslag van duidelijk beschrijving hyper reflectie en linker en rechter oog verdunde bloedvaten. Dan begrijp je toch wel dat er straks met dragers van dit nest achter elkaar gefokt gaat worden. Dit is echt een ramp voor de populatie buiten de NVSWH. Het is werkelijk niet te hopen dat de dekreu een drager is, want dan heb je een nest met lijders er in. Mensen mensen wat een onbezonnen daad. En nog wel een reu wat onze fok is. Waarom zijn ze niet met ons gaan praten. Ze wisten dat wij 4 lijders hebben gehad van de NVSWH en dat Coby en ik al v/a de jaren 80 met PRA bezig zijn dmv de Whippet rensport.Geen opmerkingen:

Een reactie posten