donderdag 29 mei 2014

Teef v/d NVSWH met ECVO uitslag PRA voorlopig niet vrij is gedekt door reu buiten de NVSWH.Ik heb onder dit artikel nog later bij gevoegd.
Zoals jullie weten of nu nog kunnen lezen heb ik op mijn weblog en hier op facebook een beschrijving gegeven over PRA bij de NVSWH en dat zij met de leden willen praten of zij honden kunnen inzetten met de fok die voorlopig niet vrij hebben, dus PRA niet vrij gegeven.

Wij hebben zelf 4 blinden PRA lijders v/d NVSWH gehad en weten door onze honden maar ook door spiegelingen plus in enkele jaren 3 ingrijpende ERG onderzoekingen (onder narcose lichtflitsen van verschillende sterkte en kleur in de ogen schijnen waarmee ze voor 100% zekerheid kunnen aangeven via een Electro gram hoeveel % de hond ziet of blind is)dat de lichte vorm wat ook klinisch lijkt stil te staan wel het zicht vermogen dramatisch achteruit gaat. Ik weet al een tijdje dat de eigenaren van de teef  v/d NVSWH lopen te leuren voor een dek reu, deze teef heeft als uitslag PRA voorlopig niet vrij, dus PRA  niet vrij gegeven.

Via de wandelgangen vernam ik een tijdje terug dat ze buiten de NVSWH een vrije reu aan het zoeken waren, gelukkig gebruikte deze eigenaren hun gezonde verstand en haakte af.

De laatste paar dagen kreeg ik van verschillende mensen vermeldingen dat deze PRA niet vrij gegeven teef tot onze schrik  plm tussen 6 a 10 mei gedekt is door een reu buiten de NVSWH.

Wij hebben vernomen wie de  dek reu is. Het was voor onze een enorme klap toen we vernamen wie het was, we zijn er nog helemaal kapot van. Ik heb de eigenaars van deze reu gevraagd via mail of het waar is of ze hun hond ingezet hebben, maar ik heb nog geen bericht gehad. Ik wil toch eerst een officiĆ«le bevestiging hebben dat het zo is. Ik wil hierbij duidelijk vermelden dat de kans bestaat dat de NVSWH hier niet van op de hoogte is van deze dekking met een hond buiten hun vereniging. Wij zijn er zelf kapot van dat als het zo is, dat de eigenaars ons nooit ingelicht hebben. Wij hopen dat de teef leeg blijft.Ik wil nog even duidelijk aan geven dat deze bewuste teef de zuiverste vorm van PRA heeft. Dus een echte lijder. Onze vroegere officiƫle 4 PRA lijders hadden de zelfde uitslag als deze teef. Bij de RvB gezondheid uitslagen staat gewoon duidelijk de uitslag, hier bij de kopie...Retina degeneratie (PRA) VOORLOPIG NIET VRIJ. Commentaar, Retina OS (Linkeroog)korte-dunne bloedvaten hyperreflexie en doffe... l. lucidum (groene lichte gedeelte netvlies wat in de avond oplicht als er licht op schijnt), OD(rechteroog) dunne bloedvaten.
Het is een vast gegeven dat ze eerst voorlopig niet vrij geven. Willen deze mensen weten of het definitief een lijder of vrij is, dan moeten ze eerst naar het ECVO panel (plm 6 ECVO oogartsen). En nogmaals waarschijnlijk heeft de eigenaar uit eigen initiatief gehandeld, dus zonder medeweten van de NVSWH. Om dat het GEN niet ontdekt is, kan je alleen maar weten dmv de ouders en kinderen van een PRA lijder dat die de dragers zijn. Als er pups in de teef zitten dan zijn die allemaal minimaal drager van het zieke erfelijke PRA-GEN. De dek reu is nu nog vrij, kan toch een drager zijn. Het is vreselijk wat hier gebeurd is. Als de evt pups later ingezet wordt dan weet niemand welke nakomeling een drager is. En zo spreid het gif zich uit tot dat er 2 dragers samen komen, en bingo er zitten lijders in. Nou mensen daar hebben Coby en ik en vele andere ook de Belgische en Duitse ras verenging aan mee betaald en jaarlijkse oogonderzoekingen voor niks laten uitvoeren. Hier is heel gericht een niet vrij gegeven hond in gezet voor een nestje. Hopelijk blijft het evt nest in handen bij de NVSWH en komt het niet buiten hun RV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten