dinsdag 8 mei 2012

Oogonderzoek SWH's.

E.R.G. uitslag van Xandra, klinisch vrij en goed gezond E.R.G. patroon.
De honden gaan onder een specialen narcose en krijgen verschillende lichtflitsen. Dan ontstaat het beeld op de Elektro gram hier onder.  Hier bij een E.R.G. uitslag van onze Ticanaf in de nieuwe eeuw 2003.
Er is geen enkele zicht reactie, Ticanaf is 100% blind. 


Hier onder de ECVO PRA uitslag van Ticanaf als definitief lijder. Hij is toen in de middag met onze 3 andere lijders  onderzocht door 9 artsen  in Utrecht (panel). Met deze ECVO en E.R.G. uitslag plus zijn eigen foto's gaf de Duitse arts van de oude NVSWH Ticanaf voorlopig niet vrij. Begrijpen jullie nu geachte lezers waarom de  oude NVSWH zo graag naar deze Duitse arts toe gingen. want de aantastingen zijn zelfs voor hem te herkenbaar. Maar hij geeft ook niet definitief PRA als lijder. Hij geeft constant voorlopig niet vrij. Voor de klant die niet wil dat zijn/haar hond/populatie PRA heeft is deze uitslag ideaal, de  klant kan zeggen we weten niet wat het is. Wat de reden is van deze misleidende uitslagen  weet ik niet. Misschien faalangst?  De arts bedoeld zoiets als, Mevrouw u hoef u eigen geen zorgen te maken u ben maar een beetje zwanger!


Netvlies foto van onze Solo. Mooi normaal reflectie duidelijke bloedvaten, de ronde roodachtige papil of zenuw vlek of anderwoord blindenvlek is mooi rond met duidelijke rode  bloedvaten er in.Hier onder netvlies van onze Ticanaf, duidelijk verhoogde reflectie en dunne aders en zwaar aan getaste blindenvlek.
Shala het teefje ook uit de NVSWH had dus de beroemde hele lichte hyperreflectie wat jaren klinisch stil stond, maar bij het 1e NARFSTROM E.R.G. onderzoek had zij nog maar 35 % zicht vermogen. een jaar later in Frankrijk bij een van de beste E.R.G. onderzoekers had Shala met de zg onschuldige lichte verhoogde reflectie nog maar 10% zicht vermogen. Dus wat uiterlijk (klinisch) enigsinds onschuldig leek is dramatisch zichtverlies dat geld ook voor de meerderen vormen. Zo lang aan beide ogen verhoogde/hyper/lichte/ reflectie is aan het netvlies en of het klinisch lang stil staat of heel laat begint dan is het bij de SWH's v/d NVSWH 100% P.R.A. en hebben ze zicht verlies plus 100% vererfelijk.  Dat zijn dus de nieuwe bevindingen van de laatste 10 jaar.Hier nog een van onze Bruno. Ik heb zo nog een hele lijst van officielen PRA lijders v/d NVSWH. ook nog van hun hedendaagse leden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten