vrijdag 6 april 2012

Fotowolfhonden stamboom.


Woensdag 18 april 2012,Er staan weer wat nieuwe foto's tussen,.
De Foto's mogen gekopieert worden voor prive of eigen site, dat kan met muis (pijltje) op de foto houden en de Prt Scr knop  van het toetsenbord in klikken.  Dan pijltje op paint houden en Ctrl in gedrukt houden met in klikken van toets V. dan kan je hem uitsnijden en opslaan. Er zullen misschien nog wel meer mogelijkheden voor zijn.


Als de fotostamboom klaar is, wil ik foto's plaatsen van al onze SAWODUWHI pups (volwassen).


Houd deze topic in de gaten, ik voeg regelmatig foto's toe voor de fotowolfhondenstamboom , dus steeds omlaag scrollen.
Ik gebruikt foto's die ik al had staan in mijn map en eerder plaatste op forums, maar voor velen zullen het toch nieuwe zijn. Met de tijd verander ik enkele waar ik een betere kwaliteit voor hebt. Ik gebruik voor de periode Europesewolfhond het liefst de drukinkt foto's uit het orgaanblad omdat daar tekst bij staat.
Gr Bertus.


 

De stamouders van de Europesewolfhond, die in 1975 erkend werd als Saarlooswolfhond.

Fleurie 4  halfwolf en dochter van Gerard Duitseherder en Wolvin Fleur.

Halfwolf Barre.


Zoonvanwolvin-1.jpgUit de terug paring van halfwolvin op de vader duitseherder kwamen dan in lekentaal de kwartwolven. Kaja hier onder is de 1e bosbruine wolfhond, plm 1938.

Largo bewaakt de fiets.


Na de dood van Gerard de duitseherder en de wolvin Fleur, paarde Leen Saarloos de kwartwolven met  elkaar en tussen door nog vermenging van halwolven Fleurie 4 en Phita plus nog wat Duitseherders, kinderen van Gerard onderander Dela.

Politie training in Ede-Bennekom plm  1952, daar was een afdeling van Leen saarloos.


Onder de kwartwolven vader en moeder met hun nest jaren 50.
Er zat een pup bij (linkse pupje met wit maskertje)die later bleek doof te zijn, hij reageerde op arm en handbewegingen van zijn baasjes.
 


Een blinden kwartwolfhond uit de jaren 50 van Mevr Mittelmeijer.
Almadin van de Kilstroom.Zo maar een kwartwolfhond.


Hier onder kleurenfoto van Fleur de wolvin geboren begin vijftiger jaren, ze kreeg een paar jaar later een nest van de kwartwolf Barnum van de Kilstroom. Haar dochter Alma de driekwartwolf is dan de moeder van de halfwolf (lekentaal)Baron. Alma heeft 2 nesten gehad van de kwartwolf Caro van de Kilstroom met een jaar verschil. Het .J.nest waar onderander Juno uit komt en het .B. nest Baron en Beza enz.
Voor begrijpelijke info op data base van Franz Bengt de wolfhond Baron van de Kilstroom aan klikken. http://www.saarlooswolfdog.com/Pedigree.asp?v_Did=1551&Lid=2  het kan lang duren voor dat men er op kan komenOp de kleurenfoto hier onder de oud kolenhandelaar hr van Rhijn met onze Idorh en Katja de stammoeder van onze SAWODUWHI nestjes toen wij bij hem in Noordwijk bezochten, en zwartwit foto met zijn wittewolfhond, de 2 foto's er onder zijn de kleinkinderen van de wolvin, het is de 2e keer nieuwe wolvenbloed   in de  jaren 50.
De 2 foto's is Juno van de fam C. Roos, met de zwarte snuit liggende is de kwartwolf Nero. Juno heeft is een tijdje gelogeerd bij de heer van Rhijn die vroeger voor L.S heeft gewerkt. Hij woonde 5 km van ons vandaan. Ik heb veel materiaal van hem gehad. Van Rhijn kwam 2 keer per week en plm 11 jaar lang bij ons om de koffie, tot dat hij wegens ziekte bij zijn dochter in Noordwijk in trok. Hij vertelde toen hij in verleden toen zijn witte teef loops was in Dordrecht en hij de halvewolf Juno er vandaan wilde houden, hij gepakt werd door de reu. Zijn handen waren behoorlijk toe getakeld.


Jolida van de Kilstroom
Leen Saarloos en P.Koeken met links IJro en rechts Caro v/d Kilstroom.Juno van de Kilstroom (halfwolf)en liggende Nero van de Kilstroom (kwartwolf)

Juno van de Kilstroom.
Wolvin Fleur 2 de oma van Baron.Caro van de Kilstroom vader van Baron.


Caro van de Kilstroom.Hier dan Baron de nestbroer van Beza, Baron is de enigste uit de 2 nesten halfwolven die in het huidige ras is in gekruist.
Baron als pup.
Even wat anders tussendoor, het heeft wel met de wolfhond geschiedenis te maken. Net zoals de media een foute vermelding geeft van dat alleen nieuw wolvenbloed  in de populatie kwam in 1963 via IJro v/d Kilstroom en wolvin Fleur 2, maar,  wat iedereen kan lezen in mijn gegevens en foto’s plus documentatie dat het 1e nieuwe wolvenbloed half de jaren 50 was via Barnum v/d Kilstroom en wolvin Fleur 2. Zo is er ook steeds een foute vermelding dat in de jaren 50 Leen Saarloos  zijn eerste binnengeleide wolfhond afleverde. L.S. leverde ze al af half de jaren 40. Voor mijn gemak omdat ik hem in een map had staan de voor en achterpagina van zijn orgaanblad 1949 met foto van blindenvrouw met wolfhond.
Ustro van de Kilstroom klein zoon van Baron.


 Kalep v/d Kilstroom achterkleinzoon van de halvewolf Baron.L.S met zijn lievelingshond IJro.Hier hebben we de zelfde wolvin in 1963 met de kwartwolf IJro van de Kilstroom. Het nestje  wat hier uit geboren wordt is de derde keer nieuw wolfbloed v/a 1936. Voor de duidelijkheid, wel de zelfde oma (wolvin)als van Baron maar andere reu en tijdperk.

Fleur 2  de wolvin met 11 jarige leeftijd haar laatste nest.Wolvin Fleur met pupjeValpar.
Dit is dan hun zoon de driekwartwolf Valpar, die wordt dan later verder ingezet met 2 kwartwolfjes zijn halfzusjes. Ze hebben alle drie IJro als vader, zie database.


Valpar.Wanka v/d Kilstroom met haar zoon Hercules(roepnaam Wajo) vader is Valpar.Eigenaar de Hr van Rhijn.


Wajo iets groter met zijn moeder en halfzus Jolida. Zoals ik al vermelde was de Hr van Rhijn kolenboer, en zijn witte honden speelde dan in de kolen, daarna noemde hij de kleur antreciet wit. 
Wajo zoals ik hem mee gemaakt hebt.


Harpo van de Kilstroom broer van Wajo.


Harpo


Een van de kinderen van Wajo.(roepnaam Lastro)
Valpar dekte 2 halfzusjes (kwartwolfjes), alle 3 hebben ze een ander moeder maar IJro als vader.
Uit deze combinatie kwam bovenste foto Kara en daar onder Lastro. Hij heeft een tuigje aan, maar was geen blindengeleidenhond. Dat vertelde Kees van der Teen mij die toen voor L.S werkte. Door het hoge wolfbloed gehalte was hij er niet geschikt voor zei Kees. Hij vertelde verder dat het tuigje voor de foto een grap was en de hand die je ziet van hem zelf is.


Kara van de Kilstroom.
Lastro van de Kilstroom.

Uit de combinatie van halbroer Lastro en halfzus Kara van de Kilstroom, de 2 halfwolven (lekentaal) komt Nathalie en Nimrod die in onze populatie zitten.Nathalie van de Kilstroom.Nimrod van de Kilstroom.


Nimrod heeft 2 keer zijn moeder Kara gedekt, uit die 2 nesten kwamen Zaska en zusje Urba van de Kilstroom.


Kara van de Kilstroom.

.


Urba van de Kilstroom op latere leeftijd, dochter van Nimrod en Kara.Zaska van de Kilstroom ook dochter van Nimrod en Kara.Aldo van de Kilstroom.Timber van de Kilstroom.Een van de zonen van Timber.Links Beryl uit Timber en Urba en Edo van de Kilstroom uit Aldo en Zaska.Beryl. Ja! dat was een van mijn lievelings honden in die tijd.Links Ivanka midden Idorh rechts Iyouri, kinderen van Edo en Beryl.
Idorh was in 1983 onze 1e wolfhond.Beryl met de 3 pups.Ivanka
Aranka de moeder van onze Katja en dochter van Ivanka.


Links naast het witje is Tanuk de vader van onze Katja.


Tanuk.


Dekking van Tanuk en Aranka de ouders van Katja.


Katja 4 weken.


Tiborh en Katja.

Tiborh


Dus uit Aranka en Tanuk is Katja geboren, hier is ze dan met Tiborh met het 1e sawoduwhi nest 1994.


Nestje van Katja en Tiborh, rechts met hoofdje op houtenbalk is Shiva.
Verder plaats ik gewoon door elkaar wat foto's die ik opgeslagen had van honden uit de jaren 80 en 90.
Rafik een van de wolfhonden van de NVSWH, misschien is dit wel nieuw zuiverbloed.
Vidok8 opmerkingen:

 1. Wauw wat een prachtige oude foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die oude foto's.
  Heb vroeger ook een vriendin gehad die er 2 had. Geweldige honden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige tijdslijn en geschiedenis van de stamboom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig om het allemaal door te lezen, echt helemaal van het begin van het ras.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo, Wij (eigenaaresse was mijn moeder Mevr. van Schaik) hadden vroeger ook een Beza vd Kilstroom, ongeveer jaren 1959 tot 1970?? Wij woonden in die tijd in Vlissingen.
  Foto stuur ik na e-mail contact.

  Mvgr. C.L. van Soelen
  E-mail naar: pg9hf@zeelandnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thank you for sharing all these pics. It's a treasure for Saarloos fans.
  Do you know the parents of Vidock?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nog steeds op zoek naar de naam Varo....Varro...en Fleury waren een afkorting deze kwart wolf is tot 1965....ongeveer bij ons geweest...kan deze niet terug plaatsen.. wie helpt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai Heb jij foto's van de hond. Weet je iets van nest genoten of ouders. Hoe ben je aan de hond gekomen. Ik moet toch wat info hebben. Mijn mail is strijk@zeelandnet.nl.

  BeantwoordenVerwijderen